De Roon blijft hoopvol voor EK-deelname: 'Ik kan 16 juni halen'

Hoopvolle blessure-update voor Oranje: 'Heb vertrouwen dat ik 16 juni kan halen'

21 mei om 18:58
Laatste update: 21 mei om 19:10

Marten de Roon heeft nog geen streep gezet door deelname aan het EK met Oranje. De middenvelder van Atalanta mist de Europa League-finale van woensdag vanwege een blessure, maar hoopt dat hij hersteld is voordat het toernooi in Duitsland begint. 

Dat laat De Roon, die door bondscoach Ronald Koeman opgenomen is in de voorselectie van Oranje, weten aan de NOS. "Ik ben heel positief. Ik heb er vertrouwen in dat ik er op 16 juni kan staan. De één doet er twee weken of drie weken over, de andere zes weken." Volgens De Roon hangt er veel af van hoe zijn kwetsuur zich ontwikkelt. "Maar ik heb er vertrouwen in", klinkt het.

Eerder waren de berichten over de blessure van De Roon een stuk minder positief. Tijdens de Italiaanse bekerfinale verliet De Roon in tranen het veld. Atalanta-coach Gian Piero Gasperini anticipeerde toen op een blessure die wellicht het einde van het seizoen zou betekenen. 

De Roon maakt deel uit van de 30-koppige voorselectie van Oranje. In totaal mogen er 26 spelers mee naar het EK in Duitsland. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: