Vitesse moet bezuinigen en ontslaat een derde van personeel

'Grote ontslagronde bij Vitesse, nieuws slaat in als een bom'

21 mei om 19:48
Laatste update: 21 mei om 19:55

Deze zomer vertrekt een derde van het personeel op de werkvloer bij Vitesse, zo schrijft De Gelderlander. Volgens het medium is dit nieuws heel hard aangekomen bij de betrokkenen.

Vitesse staat voor de belangrijke opdracht om flink te gaan bezuinigen. Dit is een gevolg van 'jaren van financieel wanbeleid en grootheidswaanzin in de leiding', klinkt het. De club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, mede door een flinke puntenstraf.

Deze zomer zullen er volgens De Gelderlander zeker twintig personeelsleden vertrekken bij Vitesse. Het gaat hierbij om een maatregel om te bezuinigen op de werkvloer. Er zal een derde van de medewerkers vertrekken. Volgens bronnen is het nieuws bij de betrokkenen 'ingeslagen als een bom'. 'Er heerste vandaag verdriet, ontzetting, onbegrip en ook woede. De betrokkenheid van de medewerkers is groot, de teleurstelling navenant nu de gevolgen duidelijk worden', valt er verder te lezen.

Er zal in Arnhem een 'nieuwe, afgeslankte' organisatie neergezet moeten worden door de financiële problemen. Niet alleen het kantoorpersoneel wordt getroffen door de bezuinigingen, want ook de selectie en technische staf zullen hier de gevolgen van merken. Het budget zal op alle fronten fors omlaag gaan. Het plan van crisismanagers Edwin Reijntjes (interim-directeur) en Paul van der Kraan (adviseur) is om de spelersbegroting van 8,4 miljoen euro naar 4 miljoen te brengen. Ook de technische staf zal kleiner worden, maar deze veranderingen moeten nog doorgevoerd worden.

Verder valt er te lezen dat verdere bezuinigingen op het spelersbudget niet worden uitgesloten. 'Maar Vitesse wil als voetbalbedrijf wel een representatief elftal overeind houden', schrijft De Gelderlander. De club is hard op zoek naar investeerders om de club uit financiële problemen te helpen. 'Daarvoor zijn kandidaten in Nederland en het buitenland', besluit het medium.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: