Twente-spelers gezien op festival voor duel met PEC

Twee Twente-spelers gezien op festival dag voor duel met PEC: 'Dat kan niet"

22 mei om 07:00
Laatste update: 22 mei om 06:28

Mees Hilgers en Naci Ünüvar hebben zich niet heel populair gemaakt bij de fans van FC Twente. Het tweetal werd in bijzijn van oud-speler Joshua Brenet gezien op een festival, één dag voordat de Tukkers de cruciale wedstrijd voor de derde plaats tegen PEC Zwolle speelden.

In de podcast De Ballen Verstand van TC/Tubantia wordt gesproken over Hilgers en Ünüvar. De twee werden op het festival in het bijzijn van Brenet gezien door een hoop Twente-supporters. "Supporters hebben de hele week wakker gelegen van deze wedstrijd, die zijn er zó mee bezig, en dan ga jij als voetballer een dag van tevoren naar Freshtival", reageert clubwatcher Leon ten Voorde. "Hilgers moest er tegen PEC na een uur af met kramp. Ik zeg niet dat het daardoor komt, hij heeft ongetwijfeld water gedronken, maar ik kreeg wel meteen een appje. Dat kan niet."

Ten Voorde vindt ook dat in dit geval Brenet iets kwalijk te nemen valt. "Hij heeft totaal geen verantwoordelijkheidsbesef. Als jij een speler van dertig jaar bent met die ervaring en er komt vanuit de jonge jongens: Zullen we even een uurtje of twee uurtjes naar Freshtival gaan? Dan moet je zeggen: Jongens, dit is niet verstandig. Er lopen 30.000 mensen, waaronder heel veel Twente-supporters. Alles wordt gefilmd."

Twente won uiteindelijk van PEC Zwolle, waardoor de derde plaats veilig werd gesteld. De Tukkers spelen daarmee volgend jaar de voorronde van de Champions League. Brenet werd eind maart op non-actief gesteld door de club, nadat hij werd veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. De verdediger was na de laatste wedstrijd wel aanwezig op het veld bij de spelersgroep van Twente.