AZ verwacht vertrek Pavlidis, De Wit en Suguwara

Huiberts gaat in op transferperiode AZ en verwacht drie uitgaande transfers

21 mei om 23:00
Laatste update: 21 mei om 23:02

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, verwacht dat Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Yuki Sugawara komende zomer zullen vertrekken uit Alkmaar. Zodoende staat Huiberts voor een drukke transferzomer, want er zullen ook vervangers gehaald moeten worden. 

In de afgelopen twee zomerse transferperiodes wist Huiberts voor een kleine honderd miljoen euro te verkopen. "Het is niet zo ingewikkeld om te voorspellen wat er nu staat te gebeuren", voorspelt de technisch directeur in gesprek met De Telegraaf. "Het is zeker dat Dani de Wit zal vertrekken, de kans is groot dat Pavli (Vangelis Pavlidis, red.) gaat vertrekken en we weten dat Yuki (Sugawara, red.) nog maar een contract van een jaar heeft." Als AZ nog geld wil verdienen aan de vleugelverdediger, zullen de Alkmaarders dus komende zomer afscheid van hem moeten nemen.

Ook doelman Mathew Ryan heeft op dit moment een transfervrije status. Echter wordt een langer verblijf van de Australiër niet uitgesloten door Huiberts. "We hebben inmiddels gesproken met ’Maddy’, om hem te vragen hoe hij ziet", vertelt de bestuurder. "Hij zegt hier gelukkig te zijn en het naar zijn zin te hebben. Het zou zomaar kunnen dat hij blijft." Volgens De Telegraaf heeft Ryan een contractaanbieding van AZ op zak, maar hij heeft nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst.

AZ is geëindigd op de vierde plaats in de Eredivisie en zodoende kunnen de Alkmaarders zich op gaan maken voor de groepsfase van de Europa League. Er staat echter eerst een drukke transferzomer voor de deur en er zullen de nodige mutaties plaats gaan vinden in de selectie van de Alkmaarders. Afgelopen seizoen strandde AZ in de groepsfase van de Conference League. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: