Huiberts zaait verwarring: 'Past bij AZ om op eigen manier door te schakelen'

Huiberts zaait verwarring: 'Past bij AZ om op eigen manier door te schakelen'

12 februari - 12:25
88

Het vertrek van Robert Eenhoorn als algemeen directeur van AZ valt zwaar bij collega Max Huiberts. De technisch directeur heeft naar eigen zeggen veel aan Eenhoorn te danken.

Huiberts steekt op de clubsite de loftrompet over Eenhoorn, die na dit seizoen vertrekt bij AZ. "Bij alle besluiten die hij nam stond het belang van de club voorop, terwijl daarnaast ook de ontwikkeling van de voetbalbranche als geheel zijn aandacht had. Het besluit van Robert valt me zwaar, maar tegelijkertijd koester ik de lange periode die we hebben samengewerkt en de vele mooie momenten die wij hebben beleefd."

"Ik ben Robert veel dank verschuldigd. Hij was veel meer dan een collega en heeft mede bijgedragen aan mijn ontwikkeling als directeur voetbalzaken", vervolgt Huiberts. "Robert was met zijn ruime achtergrond in de topsport en verscheidenheid in functies van enorme toegevoegde waarde binnen onze club. Ik zie hem als één van de beste sportbestuurders van Nederland."

Huiberts eindigt zijn lofrede opvallend. "We respecteren uiteraard zijn besluit, maar tevens past het bij AZ om na de bekendmaking van zijn besluit, op onze eigen manier door te schakelen om de continuïteit te waarborgen en de ambitie van de club te blijven najagen." Wat Huiberts daarmee bedoelt, zal moeten blijken.