'Bijlow 'serieuze optie' Arsenal, ook Slot en Liverpool in race'

'Bijlow is serieuze optie voor nummers twee én drie van Premier League'

22 mei om 06:55
Laatste update: 22 mei om 08:24

Opnieuw lonkt de Premier League voor Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord is volgens De Telegraaf een zeer serieuze optie voor Arsenal én het Liverpool van Arne Slot.

Bijlow is 'vol in beeld' bij de nummers twee en drie van de Premier League, klinkt het. De 26-jarige doelman kon precies een jaar geleden naar Manchester United en geniet nu serieuze belangstelling van zowel Arsenal als Liverpool, die op zoek zijn naar een tweede doelman.

Arsenal is van plan een 'bijna gelijkwaardige' concurrent voor David Raya aan te trekken, nu Aaron Ramsdale na een seizoen op de bank zijn heil elders wil gaan zoeken. Het is de bedoeling dat Bijlow dan de strijd aangaat met de minst gepasseerde doelman van de voorbije Premier League-jaargang.

De interesse van Liverpool staat volgens De Telegraaf los van Slot: al ruim vóór het vastleggen van de trainer verscheen Bijlow op de shortlist van The Reds. Zo werd de 26-jarige Feyenoorder dit seizoen bekeken in vier Champions League-wedstrijden, tegen SS Lazio, Atlético Madrid en Celtic.

Hoeveel Bijlow moet kosten, is nog niet bekend. Een jaar geleden wilde Feyenoord minimaal 25 miljoen euro zien van Manchester United, dat uiteindelijk voor Andre Onana koos. 'Een dergelijk bedrag is door meerdere factoren nu niet meer realistisch', schrijft De Telegraaf. 'De transfersom zal nu beduidend lager liggen.'

Bijlow keept al zeven jaar in de hoofdmacht van Feyenoord. Bondscoach Ronald Koeman zag in hem de eerste doelman voor het EK, maar blessureleed zat Bijlow niet voor het eerst in zijn carrière in de weg. Zijn fysieke malheur is ook bekend bij Arsenal en Liverpool, maar wordt niet als een onoverkomelijk probleem beschouwd.