AS Monaco aast op Ajax-huurling Mikautadze

'Strijd om Mikautadze barst los met nieuwe gegadigde, Ajax wil miljoenenbedrag'

22 mei om 12:29
Laatste update: 22 mei om 12:45

AS Monaco heeft de eerste stappen gezet om Georges Mikautadze over te nemen van Ajax. Dat meldt Foot Mercato. De Amsterdammers zetten in op een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro.

Mikautadze keerde na een mislukt halfjaar bij Ajax deze winter op huurbasis terug bij FC Metz en dat heeft hem geen windeieren gelegd. In twintig Ligue 1-duels scoorde de aanvaller dertien keer en hij gaf vier assists. Die uitstekende prestaties komen hem op interesse van AS Monaco te staan. Mikautadze zou wel oren hebben naar een transfer naar de Monegasken.

AS Monaco kan rekenen op concurrentie van Stade Rennes en ook Atlético Madrid werd eerder genoemd als mogelijke bestemming. Mikautadze heeft nog een contract tot medio 2028 bij Ajax. Het is onbekend welke rol FC Metz gaat spelen in dit verhaal. De laagvlieger heeft een optie tot koop van naar verluidt tussen de tien en vijftien miljoen euro. De vraag is of Metz die kan lichten.

Ajax betaalde afgelopen zomer zestien miljoen euro om Mikautadze over te nemen van Metz. De aanvaller speelde uiteindelijk negen duels voor de Amsterdammers, waarin hij geen assists of goals produceerde. Ajax besloot hem daarna te verhuren aan zijn oude club.