Idrissi in Engelse pers over Slot

Oud-pupil introduceert Slot aan Liverpool-fans: 'Denk dat hij het goed gaat doen'

22 mei om 15:13

Oussama Idrissi is tegenover de Engelse pers lovend over zijn oud-trainer Arne Slot. In Engeland zijn ze benieuwd of de kersverse Liverpool-trainer ook in de Premier League kan slagen. Idrissi, met wie Slot bij AZ en Feyenoord samenwerkte, denkt van wel.

Idrissi werkte bij AZ voor het eerst samen met Slot, waar laatstgenoemde John van den Brom opvolgde als hoofdtrainer. In zijn besprekingen maakte Slot al gebruik van beelden van zijn nieuwe ploeg, toen nog onder Jürgen Klopp. "Hij toonde weleens filmpjes van Liverpool om te laten zien hoe je tegen een ploeg moest spelen die ver terugzakt, maar we keken ook beelden van Atlético Madrid om te zien hoe meedogenloos we moesten verdedigen rond de zestien", vertelt Idrissi tegen The Guardian.

Volgens de buitenspeler, die tegenwoordig het Mexicaanse Pachuca vertegenwoordigt, gaat zijn oude trainer slagen in Engeland. "De grootste kracht van Arne is zijn oog voor detail. Dat is een van de redenen waarom ik verwacht dat hij het goed gaat doen bij Liverpool. Hij is daarnaast een heel eerlijk en oprecht persoon. Het is niet moeilijk om de basiself te motiveren, maar hij weet ook de nummers twaalf tot 25 te motiveren."

Niet alleen zijn voetbalintelligentie, maar ook zijn persoonlijkheid zullen daaraan bijdragen, volgens de Marokkaan. "Arne is altijd in voor een grapje en zorgt voor een zekere rust in de groep, zonder de focus te verliezen", besluit Idrissi.