Bij Unibet wedden op welke clubs de play-off-finale om Europees voetbal halen

Zo worden de kansen van NEC, Utrecht, Sparta en GAE op de play-off-finale geschat

23 mei om 12:00
Laatste update: 23 mei om 16:34

ADVERTORIAL - Donderdagavond starten met NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles vier clubs aan de play-offs om Europees voetbal. Eén van deze middenmotors zal er uiteindelijk met een ticket voor de voorronde van de Conference League vandoor gaan. Zo schat Unibet de kansen in voor de clubs om de finale te halen.

De eerste duels in de halve finales staan donderdagavond op de rol. NEC en Go Ahead Eagles nemen het om 18.45 uur tegen elkaar op in de Goffert. Daarna trappen FC Utrecht en Sparta Rotterdam om 21.00 af in de Galgenwaard.

NEC

NEC eindigde dit seizoen op de zesde plaats in de Eredivisie. De club uit Nijmegen heeft een formidabel seizoen achter de rug. Zij waren bijvoorbeeld de enige club die PSV in de Eredivisie wisten te verslaan en haalden ook nog de finale van de KNVB Beker, die wel werd verloren van Feyenoord. Na die teleurstelling viel NEC wat terug, al nam het met een goed gevoel afscheid van het Eredivisie-seizoen. In Almere werd met 1-4 gewonnen van Almere City en daarmee lijkt de ploeg van Rogier Meijer klaar om weer gas te geven. Unibet biedt een quotering van 1.40 aan voor wanneer NEC de play-off-finale haalt ten koste van Go Ahead Eagles.

FC Utrecht

Een blik op de eindklassering verraadt dat Utrecht de nummer zeven van de Eredivisie is geworden. De Domstedelingen moesten van ver komen, gezien de laatste plaats waar ze na ongeveer een kwart van het seizoen bivakkeerden. Toen Ron Jans aan het roer kwam ging Utrecht in een vrij steile lijn naar boven, zo richting de plekken die recht geven op de play-offs. Met Sam Lammers als hoofdrolspeler heeft Utrecht goede hoop op Conference League-voetbal, maar dan moet wel eerst Sparta worden verslagen. Twee weken geleden wonnen de Rotterdammers nog met 0-1 in de Galgenwaard, maar Unibet geeft Utrecht met een quotering van 1.30 toch de meeste kans om door te stoten naar de finales.

Sparta

Sparta beleeft een wisselend seizoen, maar kan hartstikke tevreden zijn met de behaalde achtste plaats. Voor het tweede jaar op rij nemen de Kasteelheren deel aan de play-offs om Europees voetbal. Met vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden heeft Sparta het seizoen goed afgesloten. Nu wacht Utrecht in de play-offs. Dat is nu net de club die de Rotterdammers een jaar geleden ook al wisten te verslaan. Lukt dat nu weer? Unibet heeft er een quotering van 3.20 aan gekoppeld.

Go Ahead Eagles

Wie Go Ahead Eagles aan het begin van het seizoen als degradatiekandidaat had aangestipt, zat flink verkeerd. De Deventenaren hebben vrijwel heel het seizoen in het linkerrijtje meegedraaid en stonden op een gegeven moment zelfs op de vijfde plaats. In de laatste fase van het seizoen is er wel wat tegenwind gekomen bij Go Ahead. Van de laatste tien wedstrijden werden er maar twee gewonnen en daarmee lijkt het vuurtje langzaam te zijn opgebrand in de ploeg van René Hake. Wel sloot Go Ahead het seizoen af met een overwinning bij FC Volendam. Fungeren de play-offs als aansteker voor het op een lage pit brandende vuurtje? Unibet heeft een quotering van 2.75 voor wanneer NEC wordt uitgeschakeld.

Klik hier om de welkomstactie te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust