Ajax-deal in stroomversnelling: 'Afkoopsom Farioli bekend, presentatie morgen'

'Farioli wordt mogelijk morgen al gepresenteerd, transfersom ook bekend'

22 mei om 17:55

Het lijkt niet meer mis te kunnen gaan: Ajax gaat Francesco Farioli aanstellen als hoofdcoach. Om dat te bewerkstelligen, maken de Amsterdammers naar verluidt een transfersom van 1,25 miljoen euro over naar OGC Nice. 

Dat meldt De Telegraaf. 'Woensdagmiddag werd een mondelinge overeenstemming bereikt met OGC Nice, op dit moment worden de afspraken tussen de clubs en tussen Farioli en Ajax op papier gezet door juristen.' De verwachting is dat het papierwerk een formaliteit is. 'Bij het zetten van de laatste punten en komma's worden geen problemen meer verwacht.'

De krant lijkt ook te weten dat Dave Vos de rol van eerste assistent gaat vervullen. Verder krijgen ook de Italiaan Daniele Cavalletto en de Spanjaard Felipe Sanchez Mateos de rol van assistent toegewezen. Jelle ten Rouwelaar wordt de keeperstrainer onder Farioli. 

In stroomversnelling
Het Algemeen Dagblad meldt bovendien dat Farioli donderdag al naar Amsterdam vliegt om zijn handtekening te zetten onder een driejarig contract. Mogelijk wordt de 35-jarige Italiaan dan ook gelijk gepresenteerd. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)