'PSV gaat voor Leverkusen-talent Monamay'

'PSV richt pijlen op Belgisch talent van Bayer Leverkusen'

22 mei om 19:46

PSV wil zich versterken met de achttienjarige Belg Madi Monamay. De centrale verdediger moet deze zomer overkomen van Bundesliga-kampioen Bayer Leverkusen, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

PSV ziet in Monamay in eerste instantie een aanwinst voor de beloften, die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Leverkusen traint hij soms al mee met de selectie van Xabi Alonso, maar speelt hij zijn wedstrijden voor de O19. Het Belgische talent geldt in eigen land als een groot talent. Hij verruilde KRC Genk in 2022 voor de Duitse topclub.

Volgens het ED houdt Jan Vennegoor of Hesselink namens PSV de contacten warm met Monamay. Hij heeft nog een contract voor één seizoen in Duitsland en mag vermoedelijk voor een niet al te hoge transfersom vertrekken. Wel stuurt Leverkusen aan op een percentage van een toekomstige transfer.

PSV wil de selectie van de beloften deze zomer van een flinke impuls voorzien. De komst van Monamay past in dat plaatje, stelt de krant. De Eindhovenaren hebben nog wel concurrentie van Belgische topclubs, die ook met hun teams in de voetbalpiramide actief zijn. Zelf staat de rechtsbenige mandekker ervoor open om via een Jong-team de stap naar het hoogste niveau te zetten.