Stam gelinkt aan nieuwe functie bij Manchester United

'Manchester United legt contact met Nederlandse oud-speler voor speciale functie'

22 mei om 20:17

Jaap Stam zou in contact staan met Manchester United over een functie bij de club. Dat meldt het Italiaanse TuttoMercato. Het zou in ieder geval niet gaan om een functie in de technische staf van de club.

Volgens het Italiaanse medium zouden er niet lang geleden contacten zijn gelegd over een mogelijke terugkeer van Stam op Old Trafford. Het zou hierbij gaan om een rol als tussenpersoon. Stam zou dan tussen de technische staf en de clubleiding komen te staan om zo advies te geven en mee te praten. Het is niet bekend of beide partijen positief tegenover een mogelijke samenwerking staan.

Stam is bij Manchester United nog altijd zeer geliefd en de oud-speler komt er nog regelmatig. De oud-verdediger is bijvoorbeeld vaak analist bij de wedstrijden van The Mancunians en doet af en toe dingen voor de Engelse televisie. Stam speelde van 1998 tot 2001 voor Manchester United. In die periode werd hij drie keer kampioen van Engeland, pakte hij een FA Cup en won hij de Champions League. Stam is tegenwoordig trainer van amateurclub DOS, maar in zijn contract staat dat hij weg mag als United belt.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: