Effectief Excelsior houdt ADO nipt achter zich

Driouech en Van Gassel loodsen Excelsior nipt langs sterk ADO: return cruciaal

22 mei om 20:41

Excelsior heeft een voordeel gepakt in de halve finale van de nacompetitie tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers wisten een ware storm van ADO-aanvallen te weerstaan, waardoor de ploeg van Marinus Dijkhuizen het karwei in eigen stadion kan afmaken.

De Rotterdammers kregen drie dagen geleden een dreun te verwerken, toen ze op de laatste speeldag van de Eredivisie veroordeeld werden tot de nacompetitie. In die play-offs is ADO dus de tegenstander. De Hagenezen schakelden De Graafschap uit. De andere halve finale van de play-offs gaat tussen NAC Breda en FC Emmen

De Hagenezen speelden de eerste wedstrijd in eigen huis, maar Excelsior startte de wedstrijd als beste. ADO kreeg een aantal goede kansen, maar de bezoekers waren met de weinige mogelijkheden die ze kregen uiterst effectief. Couhaib Driouech was na 23 minuten al de grote man. Na een kwartier spelen, maakte hij zelf de openingstreffer en acht minuutjes later gaf hij een piekfijne assist op Lance Duijvestijn voor de 0-2.

Ondanks de comfortabele voorsprong deed ADO helemaal niet veel onder voor Excelsior. De Hagenezen kregen veel kansen en een aansluitingstreffer hing dan ook lange tijd in de lucht. Uiteindelijk duurde het 71 minuten totdat de sterke Joel Ideho de bal op een presenteerblaadje gaf voor Henk Veerman. De spits maakte sterk af, waardoor het 1-2 werd en ADO op zoek kon naar de gelijkmaker.

ADO kreeg nog een hoop kansen op de 2-2, maar de uitblinker Stijn van Gassel liet geen doelpunt meer door. Met kunst- en vliegwerk was daardoor de zege alsnog voor Excelsior. Aanstaande zaterdag is de return op Woudestein en daar zal dus uitgemaakt worden wie nog hoop mag blijven houden op een seizoen in de Eredivisie.