'Pastoor niet topkandidaat bij Antwerp'

'Pastoor legt het af tegen oud-speler in zoektocht Antwerp naar trainer'

22 mei om 20:56

Royal Antwerp FC lijkt niet voor Alex Pastoor te kiezen als opvolger van Mark van Bommel. De huidig oefenmeester van Almere City FC is in beeld bij de Belgische club, maar hij is niet de topkandidaat. Dat meldt Sacha Tavolieri.

De Belgische transferverslaggever meldde vorige week dat Pastoor op het lijstje staat van Antwerp. De voorkeur van The Great Old gaat echter uit naar Jonas De Roeck, die in het verleden diverse functies vertolkte bij Anderlecht. Uit die periode kent hij hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans van Antwerp nog goed en dat geeft hem nu een voorsprong op andere opties. 

Bovendien zoekt Antwerp naar een jonge trainer, die talenten van de club kan ontwikkelen. Ook in dat profiel past de 44-jarige Belg, die bovendien zijn naam en reputatie als oud-speler mee heeft in België. Hij wordt in staat geacht om de nieuwe werkelijkheid over te brengen op de supporters. Antwerp verkeert in financieel zwaar weer en zal een pas op de plaats moeten maken.

Pastoor gaf eerder al aan dat hij in principe even afstand zal nemen van het voetbal. Alleen een unieke uitdaging lijkt hem van gedachten te kunnen veranderen.