Kieft enorm onder indruk van Koopmeiners

Kieft enorm onder indruk: 'Wisten dat hij goed kan voetballen, maar...'

22 mei om 23:44

Liefst 51 wedstrijden bleef Bayer Leverkusen dit seizoen ongeslagen, maar de Duitse kampioen had in de finale van de Europa League weinig te vertellen tegen Atalanta Bergamo. Wim Kieft en Kees Jansma zijn enthousiast over de Italiaanse club en met name Teun Koopmeiners.

"Ze bleven het negentig minuten lang met een geweldige overtuiging volhouden. Het was zeer en zeer verdiend. Het was gewoon erg goed wat ze deden", begint Jansma bij Veronica. "Leverkusen heeft een paar kansen gehad, maar eigenlijk zijn ze weggevaagd."

"Ik kan zelden heel lang geboeid naar een wedstrijd kijken, maar nu wel", vertelt Kieft. "Ik vind het zo geweldig hoe zij de wedstrijd speelden. Natuurlijk was er die jongen die drie goals maakt (Ademola Lookman, red.), maar Teun Koopmeiners was écht geweldig. Hij was overal. Wij wisten wel dat hij goed kan voetballen en een goed linkerbeen heeft, maar wát een strijder. Hij wint alle duels. Echt geweldig."

Ook Kieft vindt dat er niets op de winst valt af te dingen. "Ze hebben geweldig gespeeld, die Duitsers zijn er geen seconde aan te pas gekomen. Géén seconde."