Reactie De Roon na Europa League-finale

De Roon na 'uitzonderlijke' prestatie: 'Ik heb zitten lijden op de bank'

23 mei om 09:12

Marten de Roon spreekt van een 'uitzonderlijke' prestatie van Atalanta na het winnen van de Europa League. De Italiaanse club wist met zijn ploeg het ongenaakbare Bayer Leverkusen overtuigend te verslaan in de eindstrijd. 

"Ik hier geen woorden voor", begint De Roon in gesprek met Sky Sport Italia. De middenvelder miste de finale door een blessure, maar mocht na afloop wel de beker omhoog houden als aanvoerder. "Ik heb vandaag (woensdag, red.) zitten lijden op de bank, ik was zo zenuwachtig. We speelden een geweldige wedstrijd, fantastisch, we hebben dit echt verdiend."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo

De Roon speelt sinds 2017 voor Atalanta en heeft nu zijn eerste prijs met de Italiaanse club te pakken. "Misschien realiseer ik het me later pas echt, nu kunnen we hier alleen meer van genieten", aldus de 33-jarige Oranje-international. "We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd, geweldig. Ik denk dat de fans in Bergamo de komende drie dagen niet kunnen lopen."

In het 116-jarige bestaan van de club wist Atalanta nog nooit een Europese prijs te winnen. Daar is verandering in gekomen door de 3-0 overwinning op Bayer Leverkusen. Ademola Lookman was de grote man tijdens de finale met drie doelpunten. Hiermee was hij de eerste speler ooit met een hattrick in een Europa League-finale.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: