Frimpong teleurgesteld na nederlaag Europa League

Frimpong spreekt met De Roon over Nederlands elftal: 'Kan je naar het EK?'

23 mei om 06:47

Jeremie Frimpong baalt van het mislopen van de Europa League-titel. De rechterwingback ging met Bayer Leverkusen met 3-0 onderuit tegen het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners en de geblesseerde Marten de Roon. Laatstgenoemde sprak Frimpong na afloop over het EK.

Door drie goals van Ademola Lookman werd Atalanta Bergamo de eerste ploeg die Bayer Leverkusen dit seizoen wist te verslaan. De teleurstelling bij Frimpong is groot. "We hebben de finale verloren. Ze waren gewoon het betere team. De felicitaties gaan naar Atalanta", aldus de Oranje-international tegenover Veronica. "Hun verdediging was erg goed vanavond. Ze waren beter voorbereid. We speelden ons eigen spel niet en creëerden geen kansen. Dus zij wonnen."

Door de nederlaag komt er een einde aan een reeks van 51 ongeslagen wedstrijden. "Wat we hebben gedaan is ongelofelijk. Niemand houdt van verliezen. De slechtste manier om te verliezen is in een finale. Maar 51 wedstrijden ongeslagen. Dat is geweldig. Natuurlijk moeten we nu teleurgesteld zijn, maar we hebben het uitstekend gedaan dit seizoen."

Na afloop sprak Frimpong met De Roon over het EK. "Ik heb hem gefeliciteerd. Het is toch mijn teamgenoot bij Oranje. Hoe is het met je blessure? Kan je naar het EK? Hij zei dat hij het nog niet wist. Het was een normaal gesprek."

Ondanks de nederlaag kan Bayer Leverkusen niet te lang treuren. De finale van de DFB Pokal staat immers nog te wachten. Zaterdag neemt de ploeg van Xabi Alonso het op tegen Kaiserslautern. "We moeten wel", aldus Frimpong tegenover ESPN. "Natuurlijk kunnen we nu teleurgesteld zijn. Morgen moet de knop om, want we hebben nog een finale te spelen. Op deze manier kunnen we niet naar een finale toeleven. Dus morgenochtend moet de focus er zo snel mogelijk weer zijn."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

(edited)