Frimpong en Alonso hebben elkaar gevonden bij Bayer Leverkusen

Frimpong toont liefde in week van waarheid: 'Hij gelooft in mij, ik geloof in hem'

22 mei om 09:52

Jeremie Frimpong en Xabi Alonso zijn aan de vooravond van de week van de waarheid vol lof over elkaar. Woensdag speelt Bayer Leverkusen de Europa League-finale tegen Atalanta Bergamo, drie dagen later wacht FC Kaiserslautern in de eindstrijd van de DFB Pokal.

Op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-eindstrijd met Atalanta Bergamo gaat Xabi Alonso in op de belangrijke rol van Frimpong binnen zijn elftal. "Hij is een sleutelspeler voor ons. Jeremie is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mij. Hij heeft me geholpen bij de aanpassing van spelers. Het is een topgozer. Jeremie zorgt voor vrolijkheid in de kleedkamer. Hij heeft zich niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ook als prof. Op het veld is hij een speciale speler. Er zijn niet veel Jeremie Frimpongs."

Frimpong is blij met de woorden van zijn trainer. "Onze relatie is erg goed. Hij gelooft in mij en ik geloof in hem. Voor een speler is het fijn als de coach in je gelooft. Je kunt vrijer voetballen als je weet dat je zijn steun hebt. Hij was een geweldige speler. Als iemand als Alonso vertrouwen in je heeft, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen", aldus de vleugelspeler tegenover de NOS.

Leverkusen is dit seizoen na 51 wedstrijden in alle competities nog altijd ongeslagen. De eerste landstitel in de clubhistorie werd al veroverd, woensdagavond volgt de Europa League-finale en zaterdag kan Leverkusen de dubbel in Duitsland winnen door Kaiserslautern te verslaan in de bekerfinale. Het zou Frimpong een droomtransfer op kunnen leveren, maar zo ver is het volgens hem nog lang niet. "Geen idee waar die verhalen vandaan komen. Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben heel blij bij Leverkusen. Voorlopig ga ik nergens heen", stelt de Oranje-international echter.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: