Frimpong over Leverkusen en Oranje

Frimpong vertelt over cadeau voor Leverkusen-spelers: 'Voelt als tweede thuis'

21 mei om 21:00

Jeremie Frimpong is nog altijd dolgelukkig bij Bayer Leverkusen, maar hij wil alles op alles zetten om meer te winnen dan enkel het kampioenschap in Duitsland. Volgens hem is dat ook de reden van het succes van de ploeg van Xabi Alonso: de constante honger naar meer zeges.

"Dit team is als familie voor me", begint Frimpong tegen Veronica over Leverkusen. Als bedankje kocht de Nederlander voor iedereen bij de club een peperdure ring. "Ze hebben me zo goed opgevangen. Niet alleen de spelers, maar de club Leverkusen in het algemeen. Ik voel me heel comfortabel en het is echt mijn tweede thuis. Iedereen hoort hier meer te verdienen dan alleen die ringen. Het kampioenschap dat hebben we verdiend. Het is prachtig om nu speler van Leverkusen te zijn."

Het succes van Leverkusen zit hem volgens Frimpong vooral in twee zaken. "Ons teamgevoel en onze wil om te winnen. We hadden kunnen stoppen na het winnen van de Bundesliga, maar we weten dat er nog genoeg competities zijn om voor te spelen. Onze honger om alles te willen winnen, dat is waar voetbal om draait. We hebben de spelers ervoor, dus dan moet je het hoogste nastreven."

Frimpong is ook erg blij met zijn verkiezing in de voorselectie van het EK met Oranje. "Het is een voorrecht om in de voorselectie van het Nederlands elftal te mogen zitten. Dat is echt een eer en helemaal voor het EK, maar ik wil het ook tot de definitieve selectie schoppen. We wachten het af of dat gaat gebeuren."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: