Twente wil Kuipers na play-offs binnenhalen

'FC Twente wil na play-offs spijkers met koppen slaan in strijd om volgende zomeraanwinst'

23 mei om 10:13
Laatste update: 24 mei om 09:25

Bas Kuipers van Go Ahead Eagles moet de vervanger van Gijs Smal worden op de linksbackpositie bij FC Twente. De verdediger past binnen het profiel van de Tukkers en de clubleiding hoopt dan ook snel toe te kunnen slaan.

Smal laat Twente deze zomer achter zich en zal waarschijnlijk naar Feyenoord vertrekken. De Tukkers hebben voor die linksbackpositie wel al twee opties in de gelederen: Anass Salah-Edinne en Mats Rots. Toch wil de clubleiding een nieuwe optie voor de vervanging van Smal, ook richting de voorronde voor de Champions League komend seizoen. Kuipers is daarvoor dus serieus in beeld.

Kuipers heeft bij Go Ahead Eagles nog een contract tot de zomer van 2025. Het is onduidelijk wat voor transfersom Twente voor hem zal moeten betalen. De Tukkers hopen volgens De Telegraaf na de play-offs om Europees voetbal 'spijkers met koppen te kunnen slaan'. Kuipers speelde eerder in zijn loopbaan voor Jong Ajax, Excelsior, ADO Den Haag, Viitorul Constanta en NEC. Bij Go Ahead kwam hij tot volle wasdom.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: