Bosz legt werkwijze uit

Bosz openbaart werkwijze: 'Dit is een theorie die ik in Frankrijk heb geleerd'

23 mei om 10:25

Peter Bosz wil altijd drie aanvoerders in zijn team hebben. De oefenmeester kende een succesvol debuutseizoen bij als hoofdtrainer van PSV en heeft tekst en uitleg gegeven over zijn werkwijze.

"Ik ben altijd op zoek naar drie captains in mijn team", vertelt Bosz in de podcast van GoodHabitz. "Dit is een theorie die ik in Frankrijk heb geleerd en vrij interessant vind. Als je naar een team kijkt, dan is er altijd iemand die heel sociaal is. Iemand die weet wanneer de vrouw van de coach jarig is, die naar me toe komt om te bespreken wat de groep nodig heeft. Een sociaal iemand, dat is één van mijn aanvoerders."

"Dan heb je de aanvoerder op het veld, de leider die opstaat als we onze wedstrijd spelen", vervolgt Bosz zijn uitleg, waarna hij ingaat op de derde leider in zijn elftal. "Er is er altijd wel één die grappig en gek is. Iemand die altijd aan het dollen is met zijn ploeggenoten. Alle andere spelers kun je ergens plaatsen tussen die drie leiders."

Volgens Bosz is het zijn taak om deze drie leiders te vinden binnen het team en dat drietal moet goed zien samen te werken. "Als dat lukt, dan zullen alle andere spelers volgen", aldus de oefenmeester. "Dan zal je nooit problemen binnen je team hebben."