Flamingo duidelijk over kwaliteiten voor Nederlandse top

PSV-target glashelder over toekomst: 'Ik kan de Nederlandse top zeker aan'

23 mei om 10:37
Laatste update: 24 mei om 09:27

Ryan Flamingo weet zeker dat hij kan slagen in de Nederlandse top. De multifunctionele verdediger wordt al een tijdje gelinkt aan PSV en hij is ervan overtuigd dat hij niet onder doet voor de spelers van de Eindhovenaren.

"Ik denk dat ik het niveau van de Nederlandse top aankan", is Flamingo duidelijk over zijn toekomst in gesprek met ESPN. "Misschien zal ik wat aanpassingstijd nodig hebben, maar ik denk zeker dat ik in de Nederlandse top kan slagen. Bij Jong Oranje speel ik ook met jongens van PSV en Ajax en daar doe ik voor mijn gevoel niet voor onder."

Flamingo maakte op jonge leeftijd de stap naar het Italiaanse Sassuolo. Vorig seizoen kwam hij al op huurbasis uit voor Vitesse en de Eredivisie bevalt hem als competitie wel. Flamingo is dan ook blij dat FC Utrecht deze zomer heeft besloten hem definitief over te nemen. "Ik voel me hier comfortabel en heb het gevoel dat ik mij hier nog goed kan ontwikkelen. De Nederlandse speelstijl ligt mij en clubs geven hier sneller kansen aan jonge spelers."

Flamingo kan op het middenveld en in de defensie uit de voeten. "Nu vind ik mezelf als centrumverdediger nog beter, maar uiteindelijk denk ik dat ik als middenvelder verder kan komen. Daar komt mijn duelkracht nog beter tot zijn recht en ik vind dat ook leuker, omdat je kan aanvallen én verdedigen. Het kost me steeds wel even om te schakelen tussen die twee posities. Uiteindelijk is het sowieso lekkerder als ik mij op één positie kan richten."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: