Julien Lopetegui naar West Ham United

Officieel: West Ham presenteert opvolger van Moyes, Heitinga vertrekt

23 mei om 12:25
Laatste update: 24 mei om 09:33

Het zat er al lange tijd aan te komen, maar West Ham United bevestigt donderdagmiddag via de officiële kanalen dat Julen Lopetegui de nieuwe hoofdtrainer is. De club en de Spanjaard hadden meerdere opties, maar besloten uiteindelijk toch voor elkaar te kiezen.

Lopetegui begint op 1 juli als hoofdcoach van West Ham. Technisch directeur Tim Steidten is erg verheugd met de komst van de Spanjaard en ziet zijn aanwezigheid als de volgende stap in de nieuwe en groeiende voetbalstrategie van West Ham, waarvan zijn eigen aanstelling het begin was.

Ook Lopetegui is blij dat hij eindelijk richting Oost-Londen mag komen. "Ik ben waar ik wil zijn. Voor ons is het een fantastische dag", aldus de oefenmeester die aangeeft dat hij ook voor andere clubs had kunnen kiezen. "We hadden andere kansen, maar ik ben erg blij dat West Ham mij heeft gekozen, omdat ik ook voor West Ham heb gekozen. We zijn hier erg blij mee."

De manager neemt in Pablo Sanz, Oscar Caro en Juan Vicente Peinado zijn eigen assistenten mee. John Heitinga, assistent onder David Moyes, vertrekt daardoor al na één seizoen uit het London Stadium. Dat maakte de club woensdag bekend. Lopetegui was eerder werkzaam bij onder andere Spanje, FC Porto, Real Madrid, Sevilla en Wolverhampton Wanderers. West Ham vertrekt eind juli richting de Verenigde Staten om te beginnen aan het voorseizoen.