Hake geopperd als nieuwe trainer Feyenoord

Bijzondere naam valt in trainerszoektocht Feyenoord: 'Zet zijn teams logisch neer'

23 mei om 19:18

In de AD Voetbalpodcast wordt de naam van René Hake geopperd als nieuwe trainer van Feyenoord. De Rotterdammers zijn nog altijd op zoek naar een geschikte opvolger voor de naar Liverpool vertrokken Arne Slot.

"Ik weet niet of Hake genoeg flair heeft voor Rotterdam en Amsterdam, maar hij is wel een vakman", wordt er in de podcast gesteld. Youri Mulder is het daarmee eens. "Normaal gesproken zijn provinciale trainers het beste hè", grapt de oud-spits, die vervolgens met een opvallende anekdote over de oefenmeester komt.

"Weet je hoe Hake zijn diploma heeft gehaald? Nou dat is geweldig. Hij heeft bij FC Twente een examentraining gedaan, maar toen ging hij gewoon met zijn armen over elkaar tegen een reclamebord aanstaan, en kreeg een acht", lacht Mulder. "Hij had zogenaamd goed gedelegeerd."

De naam van Hake, die sinds 2022 uitstekend presteert in dienst van Go Ahead Eagles, viel nog niet eerder in Rotterdam-Zuid. "Hij zet zijn teams altijd logisch neer, dat vond ik bij FC Twente toen al", wordt er echter besloten. De oefenmeester heeft in Deventer nog een contract tot 2026.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: