Hake zelfkritisch na 'kut avond' voor Go Ahead: 'Moeten kijken of dit zinvol was'

Hake zelfkritisch na 'kut avond' voor Go Ahead: 'Moeten kijken of dit zinvol was'

15 maart - 23:10
15

René Hake heeft zich na de 2-0 nederlaag bij Heracles Almelo opvallend zelfkritisch opgesteld. De trainer van Go Ahead Eagles spreekt van 'een kut avond' en vraagt zich hardop af of hij het niet beter had kunnen doen. 

"Dit is gewoon onnodig", aldus Hake na afloop voor de camera van ESPN. "Zeker gezien ons spel in het eerste uur. Ik vind dat we nog beter kunnen, maar we hadden al veel goede momenten. We kwamen alleen niet tot grote kansen. Dat had wel gemoeten." Jizz Hornkamp maakte uiteindelijk de 1-0, waarna Bryan Limbombe de eindstand op 2-0 bepaalde. 

Na de openingstreffer greep Hake in. Hij bracht aanvallers Bobby Adekanye en Thibo Baeten, een ingrijp waar hij achteraf wellicht spijt van heeft. "Ik vind dat ik als trainer in de spiegel moet kijken. Doordat we nog meer aanvallers inbrachten, werd het misschien ook chaotisch op het veld, en kwamen we niet aan ons spel toe. We waren niet meer in staat om het spannend te maken."

Hake gaat zijn eigen wissels evalueren. "We moeten goed kijken of deze keuze wel zinvol was. We hebben het al eerder gedaan en in die wedstrijden werkte het wel. Vandaag niet", vervolgt hij zelfkritisch. "Daar begint alles mee. Als trainer moet ik de jongens voorbereiden. In de eerste helft heb ik ze blijkbaar niet genoeg kunnen overtuigen dat je moet toeslaan op momenten waarop het kan. Daarvoor ben ik verantwoordelijk."