Kroes blij met komst Farioli bij Ajax

Kroes heeft kopzorg minder na komst van Farioli: 'Overtuigd dat hij bij Ajax past'

23 mei om 19:49
Laatste update: 23 mei om 20:14

Technisch directeur Alex Kroes is erg blij dat Ajax in Francesco Farioli een nieuwe trainer heeft gevonden. Op de clubwebsite noemt de beleidsbepaler een aantal redenen waarom juist de Italiaan zo goed bij de Amsterdammers past.

"Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg", komt Kroes met lovende woorden over de nieuwe Ajax-coach. "Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen."

Volgens Kroes sijpelt de werkwijze van Farioli in alle facetten van de club door. "Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: