Danny Makkelie door oud-internationals verkozen tot beste arbiter Eredivisie

Oud-internationals kiezen beste arbiter Eredivisie: 'Trots, derde jaar op rij'

23 mei om 20:40

Danny Makkelie zal met goed gevoel afreizen naar het EK in Duitsland. De Nederlandse arbiter, die op het landentoernooi actief is, werd door 35 oud-internationals verkozen tot beste scheidsrechter van de Eredivisie. Makkelie ontving daarvoor een gouden kaart. 

Makkelie laat door De Telegraaf optekenen trots te zijn dat hij voor het derde jaar op rij is verkozen tot de beste scheidsrechter van Nederland. "Dat 35 oud-internationals van Oranje de moeite hebben genomen om te stemmen, benadruk het belang van de arbitrage." Volgens Makkelie is het cruciaal dat scheidsrechters erkenning en waardering krijgen.

Toch benadrukt Makkelie al snel dat hij onderdeel is van een team, bestaande uit assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries en VAR Rob Dieperink. "Alleen kun je niks, samen alles."

Een van de meest bijzondere Eredivisiewedstrijden was voor Makkelie de 6-0 van Feyenoord tegen Ajax. "Maar dat was niet mijn moeilijkste wedstrijd, omdat Ajax werd overklast en de wedstrijd nooit de lading van een echte klassieker had."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: