Ajax krijgt advies voor opvolging Brian Brobbey

Ajax krijgt advies voor opvolging Brobbey: 'Hij is fysiek misschien nog wel beter'

25 mei om 09:25

Brian Brobbey wordt door Engelse media in verband gebracht met een zomers vertrek bij Ajax. Volgens The Independent staat de spits samen met Alexander Isak bovenaan het verlanglijstje van zijn 'droomclub' Arsenal, dus zullen de Amsterdammers de schaduwlijstjes paraat moeten hebben. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, worden potentiële opvolgers van het Amsterdamse lichtpuntje besproken.

Voormalig Feyenoord-speler Kaj Ramsteijn adviseert Ajax om hoog in te zetten. "Ik denk niet dat hij het wil, maar je moet natuurlijk altijd proberen om Memphis te halen, dat moet je sowieso proberen. Je moet in ieder geval even een belletje plegen. Puur om te kijken of het kan. Pavlidis is natuurlijk ook een speler waarbij je op zijn minst moet polsen of hij te verleiden is voor een overstap. Het zal heel lastig zijn hoor, maar als je die veertig tot vijftig miljoen voor Brobbey krijgt.. Al denk ik dat Pavlidis naar de Bundesliga wil."

Dennie van Laar heeft een Nigeriaanse spits op het oog. "Ik heb hem al een keer eerder genoemd, maar hij is eindelijk weer op dreef: Paul Onuachu. Hij heeft vijftien goals in Turkije bij Trabzonspor, in 21 wedstrijden. Hij is gehuurd van Southampton, die het natuurlijk niet makkelijk hebben en in de Championship zaten dit seizoen. Dat biedt mogelijkheden."

"Hij was natuurlijk de beste speler bij Genk, in België", vervolgt Van Laar. "Hij schoot daar álles kapot en won ook de Gouden Schoen. Zijn marktwaarde is twaalf miljoen, hij is 2.02 meter lang. Als deze Paul Onuachu in de Eredivisie speelt, dan lacht hij zich echt kapot. Dat is voor hem echt een speeltuin. Hij is iemand die Luuk de Jong echt kan uitdagen voor de topscorerstitel. Het is een type Haller. Iets minder verfijnd, maar wel nóg fysieker. Qua fysieke kracht komt hij echt in de buurt van Brobbey, misschien nog wel beter. Daarnaast kan hij goed koppen, is hij dodelijk in de zestien, relatief snel, ervaren en heeft hij dus het nodige meegemaakt. Volgens Belgische bronnen is het een perfecte prof. Het zou een soortgelijke transfer zijn als Haller destijds, hij is 29 jaar."

Later vallen nog een aantal opties waaronder Thijs Dallinga, de spits die in de Ligue 1 dit seizoen veertien keer tot scoren kwam namens Toulouse. "Als je dan nog even naar Nederlanders kijkt, kom je uit bij jongens zoals Dallinga. Dit wordt financieel natuurlijk ook al een hele uitdaging. Voor Dallinga zelf kan het interessant zijn als de echte droomclub uitblijft. Hij kan zich zo in de kijker spelen voor het Nederlands elftal. Eén ding is zeker: die gaat een transfer maken."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer:

Of beluister de aflevering van #DoneDeal hieronder!

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!