Van Nistelrooij helpt Steijn met traptechniek

Van Nistelrooij geeft individuele training: 'Zei dat hij naar Heesch moest komen'

24 mei om 08:26

Ruud van Nistelrooij vertelt hoe hij Sem Steijn heeft geholpen diens traptechniek te verbeteren. De voormalig trainer van PSV ging bij de oude amateurclub van zijn zoontje met de aanvallende middenvelder van FC Twente aan de slag.

Onlangs zag Van Nistelrooij vanaf de tribunes in de Grolsch Veste hoe Steijn een hattrick maakte tegen FC Volendam. Bij De Cor Potcast gaat hij in op hoe hij Steijn heeft geholpen. "Het ging daar ook over het staan ten opzichte van de bal. Maar ook hoe je staat ten opzichte van de keeper. Ik sta haakser achter de bal, maar hij heeft een andere, eigen manier om lekker te trappen."

"Het gaat erom dat je de bal in de verre hoek of in de korte hoek over je standbeen kan trappen", aldus Van Nistelrooij. "Zo staan dat dat beide nog mogelijk is, dat is het startpunt van zo'n training." De voormalig topspits benadrukt dat Steijn hem niet hoeft na te bootsen. "Hij is anders en moet weten wat voor hem het beste is. Hij appte mij en toen heb ik gezegd dat hij naar Heesch moest komen. Daar wonen wij. Toen heb ik de amateurclub daar gebeld."

Van Nistelrooij en Steijn waren welkom. "Mijn zoontje heeft daar gespeeld en ik heb het meubilair van de kantine gesponsord, dus dat mocht wel", knipoogt hij. "Toen hebben we een halfuurtje op het veld gestaan. Hij nam ballen mee, hij had alles bij zich."