Giroud stopt na EK als international van Frankrijk

All-time topscorer stopt bij Frankrijk: 'Plek afstaan aan jongere spelers'

24 mei om 08:46

Olivier Giroud neemt na het EK van komende zomer afscheid als international van Frankrijk. De routinier vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie.

"Natuurlijk ga ik het allemaal erg missen, maar ik denk dat mijn tijd bij de Franse ploeg erop zit na het EK. Ik moet mijn plaats afstaan aan de jongere spelers", blikt Giroud in een interview met L'Équipe alvast vooruit op zijn afscheid.

Toch is zijn laatste missie duidelijk. "Hoewel ik wil genieten van elk moment, mag ik me niet laten leiden door alle emoties. Er is namelijk een toernooi om te winnen", stelt de 37-jarige spits. In 2018 legde Giroud met de Franse ploeg al beslag op het wereldkampioenschap.

Met 57 treffers is de aanvaller topscorer aller tijden van Les Bleus. Ook in clubverband staat Giroud voor een nieuw avontuur. Na het EK in Duitsland zal de spits zich gaan melden bij zijn nieuwe club Los Angeles FC. Hij maakt de overstap van AC Milan.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: