PEC Zwolle trekt transfervrije Lutonda aan

PEC Zwolle slaat toe in de Eredivisie en haalt transfervrije verdediger

24 mei om 12:59
Laatste update: 24 mei om 19:11

Thierry Lutonda is ook komend seizoen te bewonderen in de Eredivisie. De 23-jarige linkervleugelverdediger maakt komende zomer transfervrije de overstap van RKC Waalwijk naar PEC Zwolle, waar hij een contract tekent voor twee seizoenen.

Lutonda heeft de Belgische nationaliteit, maar hij werd geboren in de Democratische Republiek COngo. In totaal heeft de linkspoot meer dan tachtig officiële wedstrijden in dienst gespeeld bij RKC Waalwijk. Hij maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij RSC Anderlecht.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

"Na vier mooie jaren in Waalwijk is het tijd voor een nieuw hoofdstuk en een stap hogerop", reageert Lutonda in gesprek met de clubkanalen op zijn transfer. "Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Deze club heeft de ambitie om een stabiele club te worden in de Eredivisie en ik wil daar met mijn ervaring graag aan bijdragen. Ik kijk uit naar het komende seizoen, waar ik voor het eerst echt kennis ga maken met de supporters."

Bij PEC Zwolle kan Lutonda het gat op de linksbackpositie invullen voor komende seizoenen. Afgelopen jaargang was García Mac Nulty daar een vaste kracht, maar hij is van origine een centrale verdediger. Laatstgenoemde kan komend seizoen voor zijn kans gaan als centrale verdediger, want Sam Kersten verkast naar sc Heerenveen. 

Lutonda stond sinds 2020 onder contract bij RKC Waalwijk, dat de linksback het eerste seizoen op huurbasis overnam van Anderlecht. In het afgelopen Eredivisie-seizoen kwam hij in dertien wedstrijden in actie. 

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!