Onana beschermt Rashford

Onana neemt het op voor ploeggenoot: 'Een van de beste spelers ter wereld'

24 mei om 18:12
Laatste update: 24 mei om 18:14

André Onana heeft het in de Engelse media opgenomen voor de veelbekritiseerde Marcus Rashford. Laatstgenoemde krijgt veel kritiek te verduren, maar de goalie heeft veel vertrouwen in de aanvaller.

Volgens Onana is het niet makkelijk om constant te presteren op het hoogste niveau. "Neem Rashford. Hoeveel goals hij heeft vorig seizoen gemaakt? Dertig. Hoeveel goals heeft hij dit seizoen gemaakt? Zeven, acht misschien", vertelt Onana in gesprek met ESPN. "We hebben het over dezelfde speler. Is hij nu een slechte speler? Nee. Je kan een slecht seizoen hebben of een slechte start, maar het belangrijkst is hoe je eindigt."

"Rashy is voor mij een van de beste spelers ter wereld", is Onana vervolgens lovend over zijn ploeggenoot. Hij erkent dat Rashford op dit moment in een lastige periode zit. "Niet alleen hij maar de hele club. Maar hij komt terug. Ik weet dat mijn killer belangrijke goals gaat maken voor ons. Hopelijk scoort hij er twee tegen City zodat we de FA Cup winnen."

Ook Onana maakt een moeizaam seizoen door bij Manchester United. Na zijn komst van Internazionale maakte de goalie veel fouten, maar na de winterstop komt hij een stuk beter voor de dag. "Ik kwam hier als beste keeper ter wereld en boem, het ging helemaal mis", aldus Onana. "Wat gebeurt hier nou? Maar dat is hoe moeilijk voetbal soms is."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!