Rashford bijt van zich af: 'Als je begint te twijfelen aan mijn inzet...'

Rashford bijt van zich af: 'Als je begint te twijfelen aan mijn inzet...'

1 maart - 10:42
10

Marcus Rashford heeft een duidelijk doel voor ogen met Manchester United: de Champions League. De club van Erik ten Hag hoort volgens de aanvaller op het allerhoogste niveau te spelen. Ook gaat Rashford in op de nodige kritiek die hij heeft ontvangen de laatste tijd.

"Ik beloof jullie: de wereld heeft nog niet het beste gezien van dit Manchester United en deze spelers", vertelt Rashford aan The Players Tribune. "We willen weer in de Champions League spelen. We willen terug zijn op het niveau waar we horen. We moeten hard blijven werken en dat begint bij mezelf. Als je achter mij staat is het goed, maar als je aan mij twijfelt, is het nog beter."

Rashford heeft de laatste tijd veel kritiek gekregen op zijn houding bij Manchester United. Met elke vorm van commentaar kan de Engelsman goed omgaan, maar er mag niet getwijfeld worden aan zijn toewijding. "De kritiek uit podcasts, sociale media of kranten heb ik geen moeite mee, maar als je begint te twijfelen aan mijn inzet voor deze club en mijn liefde voor voetbal, dan vraag ik je alleen maar om iets menselijker te zijn."

Volgens Rashford is er de laatste seizoenen veel veranderd bij Manchester United en hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor de supporters. "Wanneer we winnen, hebben we de beste supporters in de wereld en dat is een feit", aldus de aanvaller, die meer positieve energie wil zien omtrent de club. "Ik weet wat die atmosfeer kan doen, want dat is wat mij hielp door de moeilijkste momenten. Elke keer als ik het veld op loop en ik hoor de fans mijn naam zingen, voel ik diezelfde positieve energie."