'Mislintat 'pusht' voor move hoopt bij BVB te doen hem wat bij Ajax niet lukte'

'Mislintat 'pusht' voor move en hoopt bij BVB te doen hem wat bij Ajax niet lukte'

24 mei om 19:11
Laatste update: 24 mei om 19:21

Sven Mislintat hoopte Serhou Guirassy vorig seizoen al naar Ajax te halen, nu 'pusht' de Duitse directeur met Borussia Dortmund voor de komst van de spits. Dat weet Fabrizio Romano.

Mislintat kent Guirassy nog van zijn tijd bij VfB Stuttgart. Vorige zomer probeerde hij Guirassy naar Ajax te halen, maar daar bedankte de aanvaller uit Guinee vriendelijk voor. Als technisch directeur van Dortmund hoopt Mislintat de spits nu te verwelkomen in het Signal Iduna Park.

Dortmund zou momenteel 'geavanceerde gesprekken' voeren met betrekking tot een transfer van Guirassy. De nummer twee van de topscorerslijst in de Bundesliga beschikt over een afkoopclausule van zo'n 17,5 tot 18 miljoen euro in zijn contract, waardoor Dortmund haast wil maken. Er zitten namelijk meerdere clubs op het vinkentouw.

Guirassy was afgelopen seizoen goed voor 28 goals in 28 wedstrijden in de Duitse competitie. Alleen Harry Kane kwam vaker tot scoren in de Bundesliga. Bij Dortmund kan Guirassy de concurrentiestrijd aangaan met Niclas Füllkrug, Youssoufa Moukoko en Sébastien Haller, al heeft het er alle schijn van dat de Champions League-finalist ook aanvallers van de hand gaat doen.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: