Rivalen NEC en Vitesse vallen in de prijzen: Speler en Talent van de Maand bekend

Schrale troost voor bij NEC vertrekkende Chery, ook prijs voor Vitesse-huurling

24 mei om 19:33

Tjaronn Chery is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. In drie competitieduels in mei was de NEC-middenvelder goed voor drie goals en twee assists. Ook Vitesse-huurling Kacper Kozlowski valt in de prijzen.

Chery neemt de laatste Speler van de Maand-prijs van het seizoen in ontvangst, zo maakt ESPN vrijdag bekend. Dat is daags na de pijnlijke nederlaag van NEC tegen Go Ahead Eagles, waardoor de Nijmegenaren niet Europa in zullen gaan. Desondanks eindigt Chery het seizoen dus niet met lege handen. 

Het heeft er ook alle schijn van dat Chery in de wedstrijd tegen Go Ahead voor de laatste keer het shirt van NEC droeg. De nummer zes van de Eredivisie huurde de creatieveling dit halfjaar van Maccabi Haifa, waar Chery recent zijn contract heeft laten ontbinden. NEC wilde graag langer door met de middenvelder, maar alles wijst erop dat hij gaat tekenen bij het Belgische Royal Antwerp.

Bij Vitesse is Kozlowski uitgeroepen tot het Talent van de Maand in de Eredivisie. De twintigjarige Pool was in mei één keer trefzeker, tegen Ajax. Kozlowski heeft zijn prijs overigens niet persoonlijk in ontvangst kunnen nemen: de multifunctionele middenvelder is teruggekeerd naar zijn geboorteland, terwijl hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan lijkt te sluiten bij zijn eigenlijke broodheer Brighton & Hove Albion.