'Man United-target sluit terugkeer niet uit en wil wachten op Ten Hag-oordeel'

'Trainerstarget van United is bereid om te wachten op ontslag van Ten Hag'

24 mei om 19:48

Ipswich Town-manager Kieran McKenna wacht op een mogelijk ontslag van Erik ten Hag, voordat hij een knoop doorhakt over zijn toekomst. Dat weet The Times. McKenna staat er goed op bij meerdere Premier League-clubs, waaronder Manchester United.

De geluiden over een ontslag van Ten Hag bij Man United worden steeds sterker in Engeland. Na de FA Cup-finale van zaterdag zal het pleit van de Nederlandse manager definitief beslecht worden is de verwachting, al ontkent United dat er al knopen zijn doorgehakt. McKenna is één van de vier managers die in beeld is om Ten Hag op te volgen op Old Trafford. Chelsea en Brighton & Hove Albion hebben echter ook een oogje op de 38-jarige Noord-Ier.

Desondanks wil McKenna graag wachten tot er duidelijkheid is over de managerspositie bij Manchester United. De manager is sinds kleins af aan fan van The Red Devils, terwijl hij in het recente verleden nog werkzaam was bij de club. Zo was hij tussen 2018 en 2021 werkzaam als assistent onder José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick.

Met Ipswich Town wist McKenna twee keer achter elkaar te promoveren: van de League One naar de Championship en van de Championship naar de Premier League. Voor deze klus stond McKenna nog niet op eigen benen als trainer in het profvoetbal.