'PSV houdt back uit handen van Ajax'

'PSV troeft Ajax af en houdt gewilde linksback binnenboord'

25 mei om 07:28

PSV weet talent Raf van de Riet uit handen van Ajax te houden. De zeventienjarige linksback gaat zijn contract verlengen en speelt komend seizoen voor de Eindhovense beloften, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV heeft de nodige verwachtingen van Van de Riet, maar de jonge verdediger genoot veel belangstelling. Onder meer Ajax zat op het vinkentouw. Van de Riet vindt het echter verstandiger om bij PSV te blijven, zo melden ingewijden aan het ED. Hij zet naar verwachting later deze maand of begin volgende maand zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Van de Riet wordt één van de nieuwe gezichten bij Jong PSV. De Eredivisie-kampioen wil het beloftenteam van een flinke impuls voorzien, met meer spelers die uitzicht hebben om door te breken dan in de huidige lichting. Mede daardoor is bijvoorbeeld de Belgische verdediger Madi Monamay van Bayer Leverkusen in beeld.

Onder meer Mylian Jiménez, Mohamed Nassoh en Koen Jansen staan juist voor een vertrek. Nassoh gaat naar Sparta en Jansen is op hoofdlijnen akkoord met Roda JC. Jiménez gold jaren als groot talent en kon wel blijven, maar hij kiest zelf een andere route. SC Heerenveen lijkt met hem aan de haal te gaan.

De veranderingen bij Jong PSV worden nu nog in goede banen geleid door hoofd jeugdopleiding Ernest Faber, maar hij staat voor een vertrek naar Adelaide United. Volgens het ED zal Jan Vennegoor of Hesselink daarna een meer bepalende rol rondom Jong PSV krijgen, als een soort technisch directeur specifiek voor Jong PSV.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: