Excelsior schiet uit zijn slot met zevenklapper in tumultueuze wedstrijd tegen ADO

Excelsior schiet uit zijn slof met zevenklapper in tumultueuze wedstrijd tegen ADO

25 mei om 22:38
Laatste update: 25 mei om 22:43

Excelsior heeft in een tumultueuze wedstrijd tegen ADO Den Haag keihard uitgehaald. De Kralingers wonnen met maar liefst 7-1, terwijl de wedstrijd nog lange tijd stillag door een doelbewuste actie van de ADO-fans. Door de overwinning mag Excelsior het op gaan nemen tegen NAC Breda in de finale van de play-offs.

Nadat Excelsior in Den Haag met 1-2 had gewonnen van ADO, stonden beide ploegen enkele dagen later in Rotterdam weer tegenover elkaar. Het eerste offensief van de wedstrijd was voor de Hagenaren, maar de eerste goal voor Excelsior: al na drie minuten spelen stiftte Troy Parrott de bal bekeken over doelman Nick Marsman. Een kleine 25 minuten later was het weer raak voor Parrott, die op identieke wijze scoorde. Opnieuw passeerde hij Marsman met een stift.

Na een halfuur spelen wist Parrott de wedstrijd zelfs hoogstpersoonlijk in het slot te gooien. De 22-jarige Ier mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal, waarna hij tekende voor een zuivere hattrick. Daarmee was het tweeluik tussen Excelsior en ADO al snel beslist. In de veertigste minuut zorgde Couhaib Driouech voor nog meer leed bij ADO, door de 4-0 op het scorebord te zetten.

De ADO-fans kwamen snel daarna in actie, door vuurwerk op het veld te gooien en de wedstrijd zo doelbewust te laten staken. De spelers gingen daardoor naar binnen, terwijl de kunstgrasmat van Excelsior aardige schade opliep. Uiteindelijk werd besloten dat er doorgevoetbald kon worden, mits de uitfans van ADO uit het stadion verwijderd werden. Dat had nog wat voeten in de aarde, waardoor de wedstrijd na een uur uiteindelijk weer hervat werd.

Op slag van rust, die door de onderbreking werd beperkt tot een kantwissel, deed Henk Veerman nog wat terug voor ADO. Van afstand schoof hij de bal achter Excelsior-keeper Stijn van Gassel. In het tweede bedrijf liep de schade echter nog flink op voor ADO. Vanaf de strafschopstip maakte Julian Baas er 5-1 van, waarna Kenzo Goudmijn en Lazaros Lamprou ook nog hun doelpunt meepikten. Laatstgenoemde gooide er in de slotfase nog een zogenoemde Rainbow Flick uit, maar daar was ADO-verdediger Bart van Hintum niet van gediend.

Van Hintum zocht Lamprou meteen op, waarna hij de Excelsior-aanvaller te grazen nam bij zijn eerstvolgende balcontact, met een harde tackle. Daardoor moest Van Hintum met rood van het veld af. Het tiental van ADO dat overbleef wist meer tegengoals te voorkomen, waardoor het duel in 7-1 eindigde. Zo wint Excelsior over twee duels met 9-2 van ADO. De Kralingers mogen zich nu melden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie, waarin ze het op zullen nemen tegen NAC.