Harde woorden vallen bij ADO: 'Schaam me kapot, verschrikkelijk en ongelofelijk'

"Het is echt verschrikkelijk, echt ongelofelijk. Ik begrijp er hélemaal niks van"

25 mei om 23:24

Natascha van Grinsven-Admiraal, de algemeen directeur van ADO Den Haag, heeft hard uitgehaald naar de fans van de Haagse club. Op bezoek bij Excelsior ging het helemaal mis, waardoor de supporters van ADO het stadion voortijdig moesten verlaten.

In de slotfase van de eerste helft gooiden de supporters van ADO vuurwerk op het veld, waardoor ze de wedstrijd tegen Excelsior doelbewust lieten staken. Het zorgde voor flinke schade aan de kunstgrasmat van Excelsior, terwijl de fans van ADO uit het stadion verwijderd werden. Van Grinsven-Admiraal spreekt na afloop klare taal voor de camera van ESPN. "Wat kan ik zeggen? Ik schaam me kapot voor onze supporters, iedereen schaamt zich kapot."

"Dit was hét moment om achter de club te gaan staan en de club te supporten. En ze hebben de club gewoon ten schande gemaakt", gaat Van Grinsven-Admiraal verder. "Het is echt verschrikkelijk, echt ongelofelijk. Ik begrijp er hélemaal niks van. We zijn het hele jaar heel hard aan het werk om een heel ander ADO neer te zetten. Dit is niet wie wij willen zijn. We gaan dit keihard aanpakken. We feliciteren Excelsior en bieden onze excuses aan, ook aan alle mensen en bezoekers hier in het stadion."

Van Grinsven-Admiraal wil verder geen commentaar geven op de gebeurtenissen op Woudestein, waar ADO met 7-1 verloor van Excelsior. De Hagenaren zijn daardoor uitgeschakeld in de play-offs om promotie/degradatie.