Hoge cijfers voor Amrabat, middenvelder lyrisch over Ten Hag

Hoge cijfers voor 'onneembaar schild' Amrabat: 'Niet altijd makkelijk geweest'

26 mei om 10:17

Sofyan Amrabat is na de FA Cup-zege van Manchester United op Manchester City lyrisch over Erik ten Hag. De toekomst van de manager is onzeker, net als die van de middenvelder. In de Engelse media is men lovend over het optreden van 'het schild'.

"We waren de underdog: Manchester City laat al jaren zien hoe goed ze zijn. Daarom is dit een heel grote prestatie", steekt Amrabat van wal voor de camera van Ziggo Sport na de eindzege in het Engelse bekertoernooi. "Een compliment aan de trainer. Wat hij zei, kwam precies uit. We moesten het veld compact houden en de ruimtes klein. Zo konden we vanuit de omschakeling iets doen."

Het is nog onbekend of Ten Hag komend seizoen voor de groep staat bij Manchester United, maar ook Amrabat is nog in het ongewisse. De controleur wordt gehuurd van Fiorentina. The Mancunians hebben een optie tot koop. "We gaan praten, blijven is een optie. Het is niet altijd makkelijk geweest. Maar ik ben rustig gebleven en heb altijd keihard getraind. Voor het team heb ik ook op een andere positie gespeeld. Geduld wordt beloond, zeggen ze dan."

In de Engelse media is men lyrisch over het optreden van Amrabat. Manchester Evening News geeft de middenvelder samen met Kobbie Mainoo het hoogste cijfer: een 9. Amrabat wordt bestempeld als 'een onneembaar schild'. The Guardian sluit zich daarbij aan en geeft een 8. 'Casemiro? Die werd niet gemist', klinkt het. Bij Metro krijgt Amrabat slechts een 7. 'De fans van Manchester United zullen zich afvragen waar deze versie van Amrabat heel het seizoen is gebleven', schrijft het medium.