Bonucci stopt met voetballen

Einde van een tijdperk: Juventus-icoon Bonucci zet punt achter imposante loobpaan

26 mei om 13:18

Leonardo Bonucci hangt zijn schoenen na zondag aan de wilgen. De 37-jarige Italiaan vindt het mooi geweest, en zet bij Fenerbahçe een punt achter zijn imposante loopbaan. 

Bonucci streek begin dit jaar neer bij Fenerbahçe, na een teleurstellend en vooral kortstondig verblijf bij Union Berlin. Voor de Turkse topclub maakte de centrale verdediger zeven keer zijn opwachting. Mogelijk speelt hij zondagavond tegen Istanbulspor zijn allerlaatste wedstrijd. Fenerbahçe kan bij een nederlaag van Galatasaray overigens nog kampioen worden. 

De 121-voudig international van Italië maakte in 2006 zijn Serie A-debuut voor Internazionale. Later speelde hij voor Treviso, Pisa, Genoa, Bari, Juventus, AC Milan, opnieuw Juventus en dus Union en Fenerbahçe. Vooral met Juve vierde hij grote successen. Bonucci werd met de Oude Dame, waarvoor hij 502 officiële duels speelde, maar liefst negen keer kampioen van Italië. 

In 2021 won hij met zijn thuisland het EK, door na strafschoppen af te rekenen met Engeland. De Champions League wist hij niet te veroveren. De stopper speelde twee finales, maar moest tegen zowel FC Barcelona als Real Madrid het onderspit delven.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: