Nigel de Jong vreest mogelijk Koeman-ontslag niet

De Jong vreest mogelijk slechtnieuwsgesprek met Koeman niet: 'Dat is een code'

26 mei om 14:15
Laatste update: 26 mei om 14:36

Mocht het EK voor Oranje uitdraaien op een sof, dan moet Nigel de Jong een oordeel vellen over het functioneren van bondscoach Ronald Koeman. De directeur topvoetbal van de KNVB hoopt niet op een dergelijk gesprek, maar vreest het ook niet. 

Op 16 juni is het zover. Dan speelt Oranje de eerste groepswedstrijd op het EK, tegen Polen. "Ik verheug me vooral op het proces dat in de voorbereiding ontstaat. De saamhorigheid, de groep die naar elkaar toegroeit. Als speler vond ik dat al het mooiste moment. Als het geloof er is en je wint de eerste groepswedstrijd, dan ontstaat het gevoel dat het kan gaan lukken", vertelt De Jong in gesprek met de NOS

Als het Nederlands elftal strandt in de groepsfase, moet de oud-middenvelder van Ajax en Manchester City misschien zich buigen over het functioneren van  Koeman, de trainer die hem nota bene liet debuteren bij Ajax in 2001. "Het is natuurlijk inherent aan deze positie dat er zulke gesprekken plaats moeten vinden, maar ik denk er helemaal niet aan. Ik ga nu voor honderd procent voor deze bondscoach."

Als het toch misloopt, zal hij een slechtnieuwsgesprek niet proberen te ontwijken. "Dat is een code in de voetballerij, dat hoef je niet eens uit te spreken tegen elkaar, want dat weet iedereen al. Daarom hoeven we aan de voorkant geen doelstelling af te spreken. Het belangrijkste is om ons goed voor te bereiden en te proberen die beker te winnen."

Luister hieronder naar #DoneDeal, waarin al het kersverse transfernieuws besproken wordt!