Nordin Amrabat 'neigt' naar Eredivisie-terugkeer

Amrabat 'neigt' naar Eredivisie-terugkeer: 'Met één club heb ik al gesproken'

26 mei om 15:11

Nordin Ambrabat overweegt serieus om terug te keren naar Nederland. De 37-jarige vleugelspeler is transfervrij na zijn vertrek bij AEK Athene, en 'neigt' naar eigen zeggen naar de Eredivisie

Amrabat speelde voor het laatst in 2011 in de Eredivisie. Toen verliet hij PSV voor Kayserispor. De afgelopen seizoenen kwam hij uit voor AEK, waar zijn verbintenis inmiddels is verlopen. "Ik kan verlengen bij AEK, die willen graag dat ik nog minimaal een jaar blijf. Maar ik heb ook wat opties in Nederland. Met één club heb ik al gesproken, een andere club wil nog met me praten", vertelt hij voor de camera van ESPN. 

Als hem gevraagd wordt waar hij zichzelf het liefst 'lekker ziet voetballen' komend seizoen, antwoordt hij direct. "Ik neig wel naar Nederland, ik ben hier in januari 2011 weggegaan. Dat is alweer bijna 13,5 jaar. Het is wel het goede moment om terug te keren. Ik ben nog goed en hongerig. Althans, dat vind ik zelf dan. Als je naar Nederland komt, moet je het wel laten zien", vervolgt Amrabat, die ook in de Premier League (Watford) en La Liga (Malaga en Leganes) speelde. 

De 64-voudig international van Marokko verwacht snel witte rook. "Ik ga komende week een beslissing nemen. Even alle plussen en minnen bij elkaar wegstrepen, en dan een keuze maken. Binnen twee weken wil ik duidelijkheid, want ik wil niet te lang wachten. Ik houd ervan om vanaf de voorbereiding al bezig te zijn, gelijk te beginnen en dan zo het seizoen te beginnen."

Luister hieronder naar #DoneDeal, waarin al het kersverse transfernieuws besproken wordt!