Chery ruilt NEC in voor Royal Antwerp FC

NEC is smaakmaker kwijt: Chery maakt per direct overstap naar België

26 mei om 15:35
Laatste update: 26 mei om 15:43

NEC is Tjaronn Chery definitief kwijt. De aanvallende middenvelder, die vanaf moment één indruk maakte in Nijmegen, is aangekondigd bij de Belgische topclub Royal Antwerp FC

NEC trok Chery begin dit jaar aan als vervanger van Magnus Matsson. De linkspoot toonde zich een meer dan waardig vervanger, en speelde zich zodoende in de kijker van Antwerp. Op De Bosuil heeft de 35-jarige linkspoot een contract getekend voor twee seizoenen. 

Het is de eerste zomeraanwinst voor de Belgische topclub, waar Mark van Bommel nog altijd officieel trainer is. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat hij binnenkort vertrekt uit Antwerpen, om elders aan de slag te gaan.

"Ik ben er nog niet helemaal uit, maar na dit weekend neem ik een beslissing. Het zou goed kunnen dat ik afscheid moet nemen van de Eredivisie", zei de aanvallende middenvelder deze week nog tegen ESPN. 

Chery, die op transfervrije basis naar Antwerp trekt, speelde in totaal achttien wedstrijden voor NEC. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en vier assists. Ook leverde hij een aanzienlijke bijdrage in het bijzondere bekerseizoen van de Nijmegenaren, die tot de finale reikten. 

Luister hieronder naar #DoneDeal, waarin al het kersverse transfernieuws besproken wordt!