Bayern München gaat mogelijk voor Ian Maatsen

'Opmerkelijk gerucht uit Duitsland: Bayern gaat mogelijk voor Maatsen'

26 mei om 17:21
Laatste update: 26 mei om 18:15

In Duitsland wordt Ian Maatsen in verband gebracht met een stap naar Bayern MünchenBILD sluit niet uit dat Der Rekordmeister toenadering zoekt op het moment dat Vincent Kompany is aangesteld als de nieuwe trainer.

Voor Kompany staan alle seinen op groen. De Belg gaat bij Bayern Thomas Tuchel opvolgen. De voormalig topverdediger werkte bij Burnley samen met Maatsen, die eerder dit jaar al op de radar stond bij Bayern. Volgens het Duitse medium is de kans zeer aannemelijk dat Bayern de linkervleugelverdediger in het vizier krijgt. Maatsen wordt gezien als een mogelijke opvolger van Alphonso Davies, die waarschijnlijk gaat vertrekken.

Als Max Eberl, technisch directeur bij Bayern, daadwerkelijk een poging onderneemt om Maatsen in te lijven, is dat op zijn minst pikant. De back wordt de tweede seizoenshelft door Chelsea uitgeleend aan concurrent Borussia Dortmund, dat Maatsen definitief wil overnemen. De speler zou een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract bij Chelsea hebben.

Maatsen kent een uitstekend halfjaar bij Dortmund. Hij werd meteen basisspeler en speelde tot dusver 22 wedstrijden voor de club. Op 1 juni staat Maatsen met Die Schwarzgelben in de finale van de Champions League.