Kuipers verlaat Go Ahead en tekent bij FC Twente

Bosvelt bevestigt: Kuipers verlaat Go Ahead en tekent bij FC Twente

26 mei om 17:53
Laatste update: 26 mei om 18:31

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers maakt de overstap naar FC Twente. De 29-jarige verdediger tekent voor vier jaar in Enschede.

De transfer van Kuipers hing al een tijdje in de lucht. "We hebben geprobeerd om het nieuws over de play-offs heen te tillen. Maar Twente was denk ik iets te enthousiast", vertelt Paul Bosvelt voorafgaand aan het duel met FC Utrecht tegen ESPN

De technisch directeur van de Eagles wil er verder niet veel over kwijt. "Bas speelt vanavond in ieder geval nog met ons mee en we zijn gefocust op de play-offs. De rest komt later wel." Volgens Hans Kraay jr. heeft Kuipers voor vier jaar getekend bij De Tukkers. "Ja, krijg je nou een sticker?", reageert Bosvelt grappend.

Kuipers speelde tot nu toe 133 wedstrijden voor Go Ahead. Hierin wist hij dertien keer te scoren veertien assists te geven. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hier wist hij niet het eerste te halen en hij speelde daarna voor Excelsior, ADO Den Haag, het Roemeense FC Viitorul en NEC voordat hij naar Deventer trok.

Zondagavond speelt Go Ahead Eagles uit bij FC Utrecht in de finale van play-offs om Europees voetbal. Er wordt afgetrapt om 18.00 uur in de Galgenwaard.