Arbiter verlaat onder politiebegeleiding Griekse bekerfinale

Scheidsrechter Frappart verlaat onder politiebegeleiding Griekse bekerfinale

26 mei om 18:51
Laatste update: 26 mei om 18:59

Scheidsrechter Stéphanie Frappart moest na de Griekse bekerfinale onder politiebegeleiding het stadion verlaten. Zaterdagavond won Panathinaikos van Aris Thessaloniki FC (1-0) door een doelpunt in de 97ste minuut van Georgios Vagiannidis en pakte het de beker. Dit zorgde voor veel agressie bij de verliezende ploeg.

De wedstrijd kende een vijandige sfeer. Frappart liefst deelde in de tweede helft maar liefst drie rode kaarten uit. Het leek er lang op dat een verlenging of penalty’s de eindstrijd moesten gaan beslissen, tot in de 97ste minuut Vagiannidis wist te scoren.

Kort na deze goal klonk het eindsignaal. Zowel spelers als de staf van Aris raasden het veld op kwamen woedend verhaal halen bij Frappart. Vermoedelijk vanwege de twee rode kaarten. De Griekse politie betrad het veld om de ziedende spelers weg te halen bij Frappart. Zij werd daarna omringd door meerdere politiemannen om naar de catacomben te worden begeleid.

Zo kwam er een triest einde aan de bekerfinale. De Griekse bond maakte 21 mei bekend dat Frappart de wedstrijd zou fluiten. Het was de eerste keer dat een vrouw een wedstrijd in de Griekse beker floot. Om problemen te voorkomen waren er ook al geen toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd.