Perez heeft het gehad: 'Misselijkmakend, halfjaar zonder publiek'

Perez heeft het gehad: 'Misselijkmakend, gestoord. Halfjaar zonder publiek'

26 mei om 20:07

Kenneth Perez heeft snoeihard uitgehaald naar een groepje fans van FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Nadat de twee supportersgroepen de confrontatie aangingen in de slotfase van de finale van de play-offs, ging het mis

In de negentigste minuut gooiden de uitfans van Go Ahead en wat supporters van Utrecht over een weer met voorwerpen naar elkaar, waaronder vuurwerk. Daardoor werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Tijdens de afkoelingsperiode geeft Perez een signaal af. "Niemand heeft hier zin in, behalve een klein gedeelte", begint de Deen bij ESPN. "Dan moet je altijd zeggen: een klein gedeelte verziekt het voor de rest. Dat is ook zo, maarja..."

"Je bent er bijna aan toe dat je zegt: we gaan wel een halfjaar zonder publiek voetballen", is Perez duidelijk. "Ik zeg nog in de rust: goede sfeer. Dan wordt het spannend en komt alle idioterie naar voren. Los van alles roepen… ze sturen fakkels in een vak waar medemensen dicht op elkaar zitten. Dat vinden zij een goed idee. Weet je wat we doen: we gooien vuurwerk naar de medemens, omdat hij toevallig voor een andere club is. Dan ben je zó gestoord!"

"Voetbal an sich is heel mooi. Alles eromheen is zo misselijkmakend. Op een gegeven moment moet iemand zeggen: tot hier en niet verder. Halfjaar zonder publiek, zoek het maar uit. Het is een heel klein gedeelte. Veel mensen zijn goed gemutst. Maar het is niet alleen het voetbal, het is de hele maatschappij. Er is zo’n neerwaartse spiraal in Nederland. Kijk maar in de top van Nederland', besluit een harde Perez.