Loopbaan Van der Maarel na achttien jaar Utrecht ten einde

'Heb altijd hard gewerkt. Ben geen Messi, maar ook geen Bal op het Dak 4-speler'

26 mei om 23:58

Mark van der Maarel kan nog niet helemaal bevatten dat zijn voetbalcarrière erop zit, na de pijnlijke nederlaag van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. De verdediger concludeert dat hij 'geen Messi, maar ook geen Bal op het Dak 4-speler' is geweest.

Tegen Go Ahead speelde Van der Maarel zijn laatste wedstrijd als prof. Vlak nadat hij in de negentigste minuut inviel kwamen de Eagles nog langszij, terwijl de routinier zijn Utrecht in de verlenging zelfs nog zag verliezen. Daardoor neemt Van der Maarel zonder Europees voetbal afscheid van de club uit de Domstad, waar hij zestien jaar speelde. Bij ESPN krijgt de rechtsback de vraag hoe vaak hij de laatste tijd afscheid heeft moeten nemen. "Een hoop keer. Op een gegeven moment dacht: ik sta wel veel in de spotlights. Dus ik was wel blij dat vandaag echt officieel mijn laatste dag was, ja."

"Het leek af en toe misschien wel alsof Messi stopte, gevoelsmatig", gaat Van der Maarel desgevraagd verder. "Maar ik heb de laatste tijd heel veel warmte en liefde mogen ontvangen van alles en iedereen. Daar ben ik dankbaar voor, voor mij is het de ultieme bekroning op wat ik heb kunnen betekenen als mens en speler. Maar het einde had ik liever iets anders gezien."

De geboren Arnhemmer baalt logischerwijs van het feit dat zijn laatste wedstrijd een bijzonder zure werd. "We dachten: dit gaan we over de streep trekken, maar het is bizar hoe hij er nog in valt. Ik ben trots dat ik zoveel wedstrijden heb mogen spelen bij deze club. Dat had ik als klein jochie niet gedacht. Ik ben een beetje aan het ratelen: het is veel op dit moment, het moet allemaal even landen. Dat gaat goedkomen."

"Ik weet dat ik geen Messi ben, maar ik ben ook geen Bal op het Dak 4-speler. Ik heb altijd hard gewerkt en denk dat mentaliteit een van mijn grootste kwaliteiten is geweest. Ik ben vaak onderschat geweest denk ik, maar dat is ook goed. Ik laat andere mensen dat over het algemeen liever zeggen", besluit Van der Maarel.