Ernest Faber verlaat PSV voor avontuur in Australië

PSV neemt afscheid van hoofd jeugdopleiding: 'Willen hem deze kans niet ontnemen'

27 mei om 08:10
Laatste update: 27 mei om 09:08

Ernest Faber stopt als hoofd jeugdopleiding van PSV. Dat maken de Eindhovenaren maandagochend bekend via de officiële kanalen. De clubman vertrekt naar Australië, waar hij aan de slag gaat als directeur voetbalzaken van Adelaide United FC. 

Het vertrek van Faber werd al in een eerder stadium gemeld door het Eindhovens Dagblad, en komt nu dan ook niet als een verrassing. Tot eind juni heeft hij de leiding over de PSV Academy, alvorens hij de deur achter zich dichttrekt in Eindhoven. 

De 52-jarige Faber vervult die functie sinds 2018. Tussendoor stond Faber, die PSV ook als speler diende, nog een aantal maanden als interim-trainer voor de hoofdmacht van de landskampioen. Daarvoor was hij ook al assistent-trainer onder zowel Phillip Cocu als Dick Advocaat. Zelf stond hij nog voor de groep bij FC Eindhoven, NEC en FC Groningen. 

"Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten", zegt Faber over zijn stap naar Adelaide. "Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap.'

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart wilde Faber deze kans niet ontnemen. "Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De Academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen."